Kinderboekenwinkeltje Stifthorst is in trek

7 oktober 2014 om 00:00 Nieuws

Voor de jeugd op verschillende momenten de mogelijkheid om even rustig te bladeren in de aanwezige boeken. Directeur Rick Perfors: ,,Op deze wijze willen we boeken promoten, want lezen is niet alleen fijn maar ook goed voor de algemene ontwikkeling. Het leuke is ook dat kinderen nu even zelf een boek in kunnen kijken en even wat lezen, zelf iets uitkiezen. Ook aan 'penselen en griffels' besteden we op school altijd aandacht. Dit keer hadden we het boekenwinkeltje gesitueerd in de hal, omdat de kans bestond dat RTV Utrecht nog opnamen zou komen maken."

RENSWOUDE - In het kader van de Kinderboekenweek had men dit jaar op basisschool De Stifthorst iets nieuws, het kinderboekenwinkeltje. In de hal van de school was dat kinderboekenwinkeltje te vinden en daar natuurlijk een keur aan leuke kinderboeken.

Op een aantal dagen konden de scholieren, na schooltijd, even een kijkje nemen in dat kinderboekenwinkeltje waar heel wat kinderboekjes uitgestald lagen. ,,Als het net 12.00 uur geweest is en scholieren richting huis gaan voor de boterham zie je ze toch snel even een kijkje nemen in het kinderboekenwinkeltje. Soms wordt er even overlegd met een vriendje of vriendinnetje. Zo van, ken jij dit boek, heb jij dat soms ook al gelezen?"

Opvallend is ook dat voor sommige kinderen het de eerste keer dat ze zelf een boek mogen uitzoeken en meestal is moeder dan ook in de buurt om de kosten van het boekje af te rekenen met een juf. Meestal krijgen kinderen een boek voor hun verjaardag, maar dit keer kon men dus zelf de keuze bepalen.

De boeken in het kinderboekenwinkeltje kwamen van de boekhandel De Zonnebloem uit Scherpenzeel en lagen uitgestald op tafels en stoelen, keuze was er genoeg. Van de opbrengst gaat tien procent naar de school zodat er dan weer boeken uitgezocht kunnen worden voor de klassenbibliotheken.

advertentie
advertentie