Muziekschool Scherpenzeel feest ook

8 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kulturhus De Breehoek bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden. Muziekschool Scherpenzeel is gevestigd in De Breehoek, dus feesten ze mee. De Muziekschool organiseert verschillende activiteiten die vrij toegankelijk zijn.

Het spits wordt afgebeten door het dwarsfluitensemble o.l.v. Susanne Wendler. Het ensemble treedt op donderdag 16 oktober om 19.15 uur op in de hal van De Breehoek.

Op vrijdag 17 oktober zijn er twee activiteiten: Guido Schaake organiseert een inspirerende workshop 'Singer songwriter'. Iedereen vanaf twaalf jaar kan mee doen en kan zich om 19.00 uur melden bij het leslokaal van de muziekschool.

Voor de hele jonge muziekliefhebbers is er 'de pianospeelklas'. Kinderen van vier tot en met zes jaar gaan o.l.v. Martine van Veen de piano ontdekken. Het is een speelse workshop waarin veel wordt bewogen, gezongen, geklapt en op de piano wordt gespeeld. Na deze les kunnen de kinderen al een liedje spelen. De pianospeelklas is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. De les wordt in groepjes van maximaal 4 kinderen gegeven en de lengte van de les is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Stuur voor aanmelding uiterlijk 15 oktober een mailtje naar: vanveenmartine@gmail.com. Graag leeftijd, naam en telefoonnummer vermelden.

Maandag 20 oktober vanaf 14.30 uur is er een openbare repetitie van strijkers van de muziekschool in de hal van De Breehoek.

Op woensdag 22 oktober een muziek- en theaterworkshop voor kinderen van acht tot en met zestien jaar. Valentine Reijers geeft deze workshop in de toneelzaal van De Breehoek, zodat je meteen voelt hoe het is om op een toneel te staan. Voor kinderen van acht tot en met twaalf is de workshop van 15.00 uur tot 16.00 uur en voor kinderen van dertien tot en met zestien jaar van 16.00 uur tot 17.00 uur. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje voor 20 oktober naar vreijers@gmail.com, o.v.v. naam en leeftijd.

Op donderdag 23 oktober is er een introductieles Algemene Muzikale Vorming van 14.00 uur tot 15.00 uur. U kunt uw zoon of dochter opgeven voor deze les door een mailtje te sturen naar: info@merelleijen.nl , o.v.v. naam en leeftijd. Ten slotte geeft Merel Leijen een harpworkshop op 23 oktober van 15.15 uur tot 16.15 uur. Na deze les kan je al een liedje spelen op de harp. Deze les vindt plaats in de hal van De Breehoek.

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis.

advertentie
advertentie