Afbeelding

'Aanpak drugsoverlast Scherpenzeel'

14 oktober 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - Drugsoverlast in Scherpenzeel moet meer aandacht gaan krijgen van overheid en politie. Bij de vaststelling van het meerjarenbeleidsplan en veiligheidsstrategie van de politie Oost-Nederland kondigde burgemeester Ben Visser aan hiervoor een lokaal beleid en een plan van aanpak te willen ontwikkelen.

De overlast van drugs is volgens het gemeentebestuur een probleem dat in Scherpenzeel te weinig wordt benoemd. Om die reden waren verschillende politieke partijen in de raad ook erg teleurgesteld dat Scherpenzeel één van de weinige plaatsen in de politieregio Oost-Nederland is, die de aanpak van overlast door alcohol- en drugproblemen niet in het rijtje van lokale prioriteiten voor de politie staan. Waarom dat zo was kon burgemeester Visser eigenlijk ook niet helder verklaren.

,,In elk geval niet omdat wij het niet belangrijk vinden'', liet hij de gemeenteraad weten. ,,Drugsdealers zijn roofdieren; zij richten zich op de meest kwetsbare groep in de kudde. Daar moeten we wat aan proberen te doen'', aldus Visser. De burgemeester stelt zich voor dat er een preventiebeleid ontwikkeld wordt, waarin ook de scholen en de hulpverlening een belangrijke rol gaan spelen. ,,Het wordt tijd om de problemen met drugs in Scherpenzeel te erkennen en de nodige stappen te zetten om dit aan te pakken.''

De fractie van GBS was blij met de plannen van de burgemeester, maar vond dat de eerste stap in elk geval zou moeten zijn het alsnog laten opnemen van de aanpak van alcohol/drugs in het rijtje met lokale prioriteiten van Scherpenzeel in de veiligheidsstrategie van de politie. ,,We willen voorkomen dat we over een half jaar worden geconfronteerd met een 'nee' van de politie voor extra aanpak omdat het niet is ingepland in het beleidsplan.''

GBS diende dan ook een amendement in waarin het college werd gevraagd om hiervoor zorg te gaan dragen. Er behoefde in de gemeenteraadsvergadering niet gestemd te worden, want het college liet weten het amendement over te willen nemen.

advertentie
advertentie