Uitslag tuinkeuringen Scherpenzeel en presentatie tuincoaching

14 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

Afgelopen zomer zijn er weer tuinkeuringen geweest in de gemeente Scherpenzeel. Op maandag 3 november 2014 wordt de uitslag van de keuringen bekend gemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Daartoe is een bijeenkomst in Partycentrum Boschzicht georganiseerd. Bij die bijeenkomst wordt verder een lezing gehouden met als onderwerp "De Tuincoach". Gastsprekers zijn dan Frank Spaan en Marie Tromp.

Prijsuitreiking tuinkeuringen

De Commissie Tuinkeuringen, onder leiding van Tonnie Hietbrink en Dieneke van Dijk, heeft in 2014 weer diverse keren de siertuinen in Scherpenzeel beoordeeld. In drie categorieën zullen de jaarlijkse prijzen worden uitgereikt. Het gaat om 'kleine tuinen', 'grote tuinen' en 'landelijke tuinen'. De inwoners, waarvan de tuin genomineerd is, zijn persoonlijk voor deze avond uitgenodigd. Maar iedereen is op deze avond welkom (vrij entree). Niet in het minst omdat voor een aantrekkelijk programma is gezorgd. De avond begint om 20.00 uur en u kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen voor een (gratis) kopje koffie in Partycentrum Boschzicht, Burgemeester Royaardslaan 4, 3925 GG Scherpenzeel.

Lezing "de TUINCOACH" door Frank Spaan en Marie Tromp

Tuincoaching is een nieuw begrip in de tuinwereld. Net als sportcoaches geeft iedereen er zijn eigen invulling aan. Tuincoaches Frank Spaan en Marie Tromp zien tuincoachen als een manier om het beste uit de tuin te halen. Een tuin zonder groen en planten bestaat niet in hun visie. Zij werkten jaren samen bij kwekerij de Limieten in Huizen, die bekend staat als de kwekerij "voor tuinliefhebbers zonder geduld". Inmiddels werken ze beiden als zelfstandig tuincoach; Marie schrijft ook over planten en tuinen in Home and Garden en Tuinieren. In de lezing "de Tuincoach en uw tuin" nemen ze u mee langs vele voorbeelden van tuinen waar iets aan ontbrak. De tuincoach kwam, zag en adviseerde om de tuin weer tot een lust te maken en geen last. Verwacht geen avond van passief luisteren en kijken. Het wordt een actieve avond waarin veel ruimte is om vragen te stellen en om uw mening wordt gevraagd. U wordt aan het denken gezet, op ideeën gebracht. Door hun ervaring met het tuinieren op zandgrond en uitgebreide plantenkennis is er voor iedereen wat nieuws te horen. U gaat geïnspireerd en gemotiveerd naar huis om meteen aan de slag te kunnen gaan in uw eigen tuin met de tips en tops van Frank Spaan en Marie Tromp.

advertentie
advertentie