21 oktober 2014 om 00:00 Nieuws

Vogelshow

RENSWOUDE - Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk in Renswoude is tevreden over de huidige stand van de aanmeldingen voor de vogeltentoonstelling. Secretaris Co ten Broek nam de formulieren in ontvangst en bleek na afloop niet ontevreden over het aantal in te zenden vogels. ,,Het lijkt er op dat we ongeveer uitkomen op hetzelfde aantal vogels als vorig jaar en dat is zeker niet slecht."

De leden konden bij de verenigingsavond een formulier inleveren, maar de inschrijving is nog niet gesloten. Ten Broek: ,,Vergeet niet, er komen altijd nog enkele inschrijfformulieren achteraan en dus kan het aantal alleen maar stijgen."

Op de verenigingsavond konden de leden ook kijken naar een film van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Via die film kregen de leden een indruk van wat er allemaal komt kijken voordat in de Americahal in Apeldoorn de jaarlijkse show van de bond gehouden kan worden.

Bag2school actie

RENSWOUDE - De leerlingen van basisschool De Borgwal in Renswoude hebben deze week de zak voor de Bag2School actie weer mee naar huis. Deze zak kan men dan vullen met onder andere kleding, handdoeken, beddengoed en schoenen. De zak kan vanaf woensdag 29 tot uiterlijk vrijdag 31 oktober 8.30 uur ingeleverd worden op school.

Per kilo ingeleverde goederen krijgt men 30 eurocent, waarmee het de bedoeling is een mooi bedrag bij elkaar te sparen om leuke dingen voor de kinderen te organiseren en/of aan te schaffen. De laatste keer (juni 2014) is voor een bedrag van 336 euro aan spullen ingeleverd.

Blaasmarathon

RENSWOUDE - Harmonievereniging Ons Genoegen in Renswoude houdt van vrijdag 28 november 19.00 uur tot en met zaterdag 29 november 19.00 uur de dotXS Blaasmarathon. In gebouw 't Podium aan de Nijborg 2 wordt 24 uur lang muziek gemaakt door alle leden van de vereniging.

Op zaterdagochtend kunnen belangstellenden tussen 9.00 en 10.00 uur komen ontbijten tijdens een speciale ontbijtshow. Ons Genoegen speelt tijdens dit uur muziek die speciaal is afgestemd op dit vroege uur. Willem Lenderink presenteert de show. Het ontbijt bestaat uit lekkere broodjes met divers beleg, gekookte eieren en koffie, thee of sap. Ontbijten tijdens de dotXS Blaasmarathon kost 5 euro. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe concertkleding.

Aanmelden voor de ontbijtshow kan via blaasmarathon@onsgenoegen.org.

Spelersbus

RENSWOUDE - De indeling van het eerste elftal van de voetbalvereniging Renswoude in de regio Oost van de KNVB heeft er voor gezorgd dat er heel wat uitwedstrijden zijn die veel verder van huis gespeeld moeten worden dan eerder het geval was. Dat verder van huis moeten spelen heeft tot gevolg dat men vaker met de bus moet reizen met spelers, begeleiding en supporters. Voor het vervoer tijdens deze competitie heeft men gekozen voor de bussen van KN Travel uit Woudenberg. Eigenaar Kees van Vlastuin kwam vorige week voorrijden met een hagelnieuwe bus.

Begroting

RENSWOUDE - De gemeenteraad van Renswoude zal in de raadsvergadering van dinsdag 28 oktober, aanvang 19.30 uur, de begroting voor 2015 behandelen. Tijdens deze vergadering zal het college van burgemeester en wethouders antwoorden op de schriftelijk ingediende algemene beschouwingen over de ontwerpbegroting 2015. Aansluitend volgt de voortgezette behandeling en vaststelling van de begroting 2015 inclusief de begroting van het woningbedrijf 2015.

advertentie
advertentie