Nieuwbouw in de startblokken

21 oktober 2014 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Er zit volgens wethouder Tonnis van Dijk behoorlijk veel schot in de plaatselijke nieuwbouwprojecten. Binnenkort zal de bouw van appartementengebouwen aan de Prinsenlaan en in plan Renes van start gaan en ook de belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Plan Heijhorst is groot.

Van Dijk deed deze mededelingen vorige week tijdens de raadscommissievergadering over de begroting. Hij reageerde hiermee op vragen van onder andere de CU-fractie die het college vroeg de lokale woningbehoefte goed in de gaten te houden en toe te zien op voldoende variatie. Dat zat volgens Van Dijk wel goed. De belangstelling voor de woningen aan de Prinsenlaan is dusdanig dat men aan het eind van de maand begint met de voorbereidingen voor de bouw. De markt voor de appartementen in Plan Renes is wat kleiner omdat deze groter en duurder zijn. Niettemin zal volgens Van Dijk binnen afzienbare tijd worden gestart met de bouw van één van de twee geplande appartementengebouwen. De wethouder deelde verder mee dat ook de ontwikkelaar van een pilot van 26 woningen op het Heijhorstterrein verwacht met een paar maanden de schop in de grond te kunnen gaan zetten. ,,Al deze woningen zijn inmiddels al toegewezen aan gegadigden. Dit betekent trouwens niet dat de verkoop al rond is, maar het ziet er wel goed uit'', aldus Van Dijk.

GBS-fractievoorzitter Brons vroeg zich af waarom het college in de begroting niet alvast rekening houdt met hogere inkomsten uit de OZB vanwege de uitbreiding van het woningbestand. Dat vond wethouder Henk Vreeswijk (financiën) echter niet verstandig. ,,Laten we nu eerst maar eens afwachten wat er precies gebouwd gaat worden en welke waarde daaraan wordt gekoppeld.''  

Het enige nieuwbouwproject waarbij het college vertraging meldde betrof Plan Weijdelaer. De verbouwing van Huis in de Wei blijkt in elk geval met een jaar te zijn uitgesteld omdat er voor de bewoners in Barneveld onvoldoende ruimte kan worden gevonden voor tijdelijke huisvesting. CDA-voorman Johan Slappendel vroeg zich af of het niet handiger is om Woonstede te vragen eerst te gaan starten met de bouw van de appartementen aan de Parklaan/Vijverlaan. Dan hoeven er rond de verbouwing wellicht minder bewoners van Huis in de Wei verhuizen naar een tijdelijk onderkomen in Barneveld. ,,Daar zit namelijk niemand op te wachten, want men is nu al zo blij met het uitstel.'' Versneld starten met de bouw van de appartementen zit er volgens wethouder Vreeswijk, vanwege budgettaire redenen bij Woonstede, echter niet in.

advertentie
advertentie