Vrijwilligerswerk

24 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op de website van Welzijn Leusden staat een groot aanbod van vrijwilligersvacatures in de plaatsen Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg.

Heeft u tijd over en zin om iets nieuws aan te pakken, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Leusden, adres: Larikslaan 2, 3833 AM in Leusden, tel: 033 - 4343229, e-mail info@welzijnleusden.nl Voor vrijwilligersvacatures kunt u ook kijken op de website: www.welzijnleusden.nl

Vrijwilliger bij de Dierenambulance Woudenberg e.o. Vrijwilligers van de Dierenambulance verlenen eerste hulp aan zieke en gewonde dieren en zorgen voor vervoer naar de dierenarts. Andere taken zijn het vervoeren van zwerfdieren naar asiel of tijdelijke opvang, of ophalen van overleden dieren langs de weg. Informatie verstrekken aan scholen en instellingen behoort ook tot de mogelijkheden. Houdt u van dieren, kunt u zelfstandig en in een team werken en woont u in het werkgebied (Scherpenzeel, Renswoude, Woudenberg, Maarsbergen of Maarn)? Nieuwe vrijwilligers volgen eerst een cursus dieren-EHBO en hebben daarna minimaal één dag bereikbaarheidsdienst per 14 dagen.

Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg zoekt een ervaren en deskundige Voorzitter met een veranderopdracht voor de periode van 1,5 jaar. De stichting staat, gezien de actuele maatschappelijke ontwikkelingen (participatiesamenleving) voor de uitdaging om de organisatie zodanig te ontwikkelen dat zij een passende bijdrage levert aan de (veranderende) behoeften van de lokale samenleving in het algemeen en de Woudenbergse senioren in het bijzonder. De voorzitter heeft een belangrijke (visionaire) rol in het stimuleren en begeleiden van deze verandering.

Heeft u ervaring in het aansturen van een sociaal-maatschappelijke vrijwilligersorganisatie, ervaring met het concept besturen op afstand en visie op hoe dit concept in een organisatie vorm en inhoud kan krijgen? Heeft u daarnaast interesse in sociaal-maatschappelijke vraagstukken in het algemeen en welzijn voor ouderen in het bijzonder? Welzijn Ouderen Woudenberg is op zoek naar een pragmatische, vernieuwende, positieve verbinder met doorzettingsvermogen en kennis van- en betrokkenheid bij de Woudenbergse samenleving.

Bij Welzijn Ouderen Woudenberg bent u verzekerd voor o.a. bestuursaansprakelijkheid, en u krijgt een vergoeding per bestuursvergadering.

Belangstelling voor één van deze vrijwilligersvacatures? Neem contact op met Welzijn Leusden.

advertentie
advertentie