Zorg over kosten sportvelden

28 oktober 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - Binnen de Scherpenzeelse politiek wordt met enige zorg uitgekeken naar de kosten van onderhoud van de buitensportaccommodaties.

Door de kortere levensduur van de kunstgrasvelden dan oorspronkelijk aangenomen, zal de opgebouwde voorziening groot onderhoud namelijk niet voldoende zijn om de benodigde renovaties en vervangingen te bekostigen.

CU-raadslid Aart van de Peut liet in de vergadering van de raadscommissievergadering weten teleurgesteld te zijn door de snelle slijtage van het kunstgras op sportpark De Bree. ,,Met name omdat wij indertijd hebben gekozen voor de duurste variant kunstgras omdat deze meer slijtvast zou zijn.'' Volgens wethouder Van Dijk slijten de kunstgrasvelden vooral op bepaalde plekken, zoals de doelgebieden, sneller dan verwacht. ,,We gaan dan ook zeker kijken naar de mogelijkheden van gedeeltelijke vervanging'', beloofde Van Dijk. ,,Als we de volledige vervanging nog vijf jaar uit kunnen stellen dan zullen we dat zeker niet nalaten.'' Bij de kosten van onderhoud van het sportpark wordt in de meerjarenbegroting ook nog gerefereerd aan het gezamenlijk initiatief van de voetbalverenigingen om te streven naar een fusie. Het nieuws, dat deze voetbalfusie inmiddels van de baan is omdat de gemeente dwars ligt over de bouw van een nieuwe gezamenlijke voetbalkantine, was echter geen aanleiding tot diepgravende politieke discussies. Volgens wethouder Van Dijk is het nu eenmaal zo, dat het niet de taak van de gemeente is om een nieuwe kantine te financieren. De wethouder herinnerde eraan dat er nu twee kantines zijn, maar dat de keuze voor toekomstig gezamenlijk gebruik van één van de twee gebouwen kennelijk struikelt op emotionele gronden. ,,Men heeft er moeite mee om bij elkaar over de drempel te stappen. Dat is niet het probleem van de gemeente, maar van de verenigingen zelf'', aldus Van Dijk, die de bouw van een kantine aan de Willaerlaan stedenbouwkundig geen goed idee vond. ,,Praten met het zwembad over een multifunctionele accommodatie is ook nog een optie.''

advertentie
advertentie