Breehoek houdt smalle beurs

28 oktober 2014 om 00:00 Nieuws

Hoewel de financiële gegevens nog niet binnen zijn verwacht wethouder Margo van de Fliert over het boekjaar 2013/2014 opnieuw een exploitatietekort van rond de € 50.000. ,,Doen we niet aan struisvogelpolitiek'', vroeg DS-raadslid Willem Schuur zich af in de vergadering van de raadscommissie. Schuur wees erop dat De Breehoek nog nooit heeft kunnen rondkomen van de krap bemeten jaarlijkse subsidie. Zijn partij pleitte in het verleden dan ook al vaker voor het vaststellen van een meer realistisch bedrag. Wethouder Van de Fliert zei in deze begroting echter geen voorschot te willen nemen op de te verwachten exploitatietekorten. ,,De € 39.000 is een mooie richtlijn voor de nieuwe Raad van de Toezicht om de schouders eronder te zetten en het roer om te gooien.''

SCHERPENZEEL - Ondanks de jaarlijkse tekorten op de exploitatie wil het college de structurele subsidie aan De Breehoek in de meerjarenbegroting handhaven op € 39.000. Prestatieafspraken met de stichting moeten het gat in de begroting in de komende jaren doen slinken.

Sinds het per direct opstappen van het oude bestuur van De Breehoek, eind vorig jaar, wordt er nog steeds naarstig gewerkt aan de vervanging. Inmiddels hebben zich twee nieuwe RvT-leden gemeld die samen nog op zoek zijn naar een voorzitter. Het bestuurloze tijdperk heeft volgens het college ook een vertragende werking gehad op de beleidsbepaling voor de komende periode en voor het aangaan van nieuwe huurcontracten van de gebruikers.

Met de nieuwe Raad van Toezicht wil het college voor de periode 2014-2015 nieuwe prestatieafspraken maken waarmee getracht moet worden het jaarlijkse exploitatietekort verder terug te dringen. Of een andere vorm van exploitatie van de horeca in De Breehoek hierin ook een rol gaat spelen is nog niet duidelijk. Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college een onderzoek laten instellen naar de effecten van het uitbesteden van de horeca aan een commerciële partij dan wel mogelijke besparingen door het inschakelen van vrijwilligers van de (sport)verenigingen voor bardiensten.

Dit onderzoek is volgens wethouder Van de Fliert weliswaar afgerond maar de uitkomsten daarvan zijn vooralsnog niet naar de zin van het college. ,,De kwaliteit van het onderzoek is onder de maat en wij zijn het niet eens met de conclusies. We gaan daarover dan ook eerst in gesprek met De Breehoek'', aldus Van de Fliert, die hoopt de raad binnenkort te kunnen informeren over de actuele staat van de financiën van De Breehoek.

advertentie
advertentie