Poëzieworkshop: "Schilderen met woorden"

29 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

De SOS en de Bibliotheek Scherpenzeel organiseren een poëzieworkshop "Schilderen met woorden" op maandag 24 november 2014, om 19.30 in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek.

De workshop, die gegeven wordt door René Hillenaar is voor iedereen die meer wil weten over het schrijven van gedichten. De workshop heeft een zeer ontspannen en toegankelijk karakter en is geschikt voor beginners én voor mensen die al enige ervaring hebben met het schrijven van gedichten.

Aan bod komen onderwerpen als onder andere:

- de geschiedenis van de poëzie

- verschillende dichtvormen

- inspiratie

- het zoeken naar woorden achter woorden

- het leren vinden en gebruiken van origineel woord- en zingebruik

- hoe draag je een gedicht goed voor.

Ook de verwantschap van poëzie met andere kunstvormen zoals bijvoorbeeld schilderen en muziek komt aan bod.

Maar de workshop is vooral bedoeld om zelf actief bezig te zijn met het schrijven van poëzie, en plezier te krijgen in het maken van gedichten. Het schrijven van gedichten kan een zeer waardevolle vrijetijdsbesteding zijn voor iedereen die op een bijzondere manier zijn gevoelens wil kunnen uiten. De workshop heeft dan ook een interactief karakter dat om de nodige inbreng van de deelnemers vraagt!

Bij voldoende belangstelling zal de workshop meerdere keren worden gegeven aan groepen van minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er data vastgesteld. De eerste workshop zal plaatsvinden in de bibliotheek van Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Aanvang 19:30 uur. De workshop duurt ca. 2 tot maximaal 3 uur.

Aanmelden bij: de Bibliotheek Scherpenzeel, tel. 033-2773107 of via info@bibliotheekscherpenzeel.nl. Kosten: € 15,--.

advertentie
advertentie