Politiek niet blij met brief OR

4 november 2014 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De politiek lijkt aardig in de maag te zitten met een brief die zij heeft gekregen van de ondernemingsraad van de gemeente Scherpenzeel. Daarin wordt kennelijk ernstige zorg geuit over een te krappe bezetting van het ambtelijk apparaat.

Hoewel de brief nog niet officieel openbaar is gemaakt, werd deze toch onderwerp van gesprek in de begrotingsraad. SGP-voorman Johan Mulder zei er met enige aarzeling over te beginnen, maar vond de timing en de inhoud van het schrijven zo duidelijk verbonden met de programmabegroting dat hij er iets over wilde zeggen.

Mulder ging daarbij in op een stelling dat de raad zich teveel richt op bezuinigen op de ambtelijke organisatie. ,,Dat vind ik niet juist'', aldus Mulder. ,,Als er bezuinigd moet worden is het niet onredelijk dat ook de ambtelijke organisatie daaraan een bijdrage levert.'' Mulder meende dat de OR met het epistel de gemeenteraad ook een spiegel wil voorhouden. ,,We voelen ons niet op alle punten aangesproken, maar 'wie de schoen past trekt hem aan'.''

Het college, wat zich ook nog moet beraden op een reactie richting de OR, vond het te vroeg voor een politieke discussie hierover. ,,Dat kan wanneer de brief openbaar wordt.'' Of dat laatste zal gebeuren is echter nog maar de vraag. VVD-voorman Dijkstra meende dat eerst het presidium zich maar eens moet gaan uitspreken over de vraag of dit wel een kwestie is voor een openbare raadsvergadering.

Een standpunt waar de fracties van CU en DS zich direct achterschaarden. Henk Brons (GBS) liet weten de actie van de OR richting de politiek op z'n minst merkwaardig te vinden. ,,Dit zijn geen zaken die de gemeenteraad aangaan, maar door de OR aangekaart moeten worden bij de directie van het ambtelijk apparaat.''

advertentie
advertentie