Afbeelding
Gemeente Scherpenzeel

Raad stelt programmabegroting vast

4 november 2014 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De gemeenteraad heeft donderdag de programmabegroting 2015-2018 vastgesteld. Hoewel er naar aanleiding van een aantal politieke discussiepunten wel wat amendementen en moties werden ingediend, leidde dit nauwelijks tot wijzigingen in het beleid.

DS-fractievoorzitter Ad van Es had, net als GBS en VVD, graag gezien dat de taakstellende bezuinigingsopdracht voor de Stichting Ouderen Scherpenzeel (SOS) uit de begroting werd geschrapt. Hij diende hiervoor dan ook namens de drie oppositiepartijen een amendement in.

Van Es liet weten in principe geen tegenstander te zijn van bezuinigingen op het ouderenwerk, maar vond het op voorhand inplannen van een korting van € 25.000,- op dit moment te ver gaan. Van Es wees erop dat de SOS, vanwege alle veranderingen in de zorg, in de nieuwe participatiemaatschappij een belangrijke signalerende rol kan vervullen. In plaats van een bepaald bedrag aan bezuiniging op te leggen vond hij het dan ook beter om eerst samen met de SOS te kijken naar wat er haalbaar en wenselijk is.

Volgens wethouder Vreeswijk hebben er inmiddels goede gesprekken met het SOS-bestuur plaatsgevonden en is de organisatie al druk bezig met een plan hoe men de bezuiniging denkt te kunnen gaan opvangen. De wethouder leek daarbij trouwens wel een beetje een slag om de arm te houden of die € 25.000,- ook daadwerkelijk zal worden gehaald.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 4 november.

advertentie
advertentie