Vrijwilligerswerk

21 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vrijwilliger bij Stichting Vimebe (Vissen met uw beperking) in Scherpenzeel. Deze stichting zet zich in voor mensen met een beperking en/of een chronische aandoening. Het doel is deze mensen door middel van de hengelsport te stimuleren actief mee te doen in de maatschappij, als een vorm van dagbesteding. Hengelsport is ontspannend, rustgevend en bevordert de concentratie.

Vist u zelf graag en lijkt het u leuk om mensen met een beperking te ondersteunen bij het vissen? Er worden verschillende vislocaties in de regio bezocht.

Ook is de stichting op zoek naar een vrijwilliger die de PR wil verzorgen. Denk aan persberichten, contact onderhouden met de lokale kranten en de website up-to-date houden. Een goede beheersing van het Nederlands is hierbij wenselijk.

Medewerker Uitleen bij Speelotheek De Speelvallei in Scherpenzeel. De Speelvallei wil door het uitlenen van speelgoed en spelletjes de ontwikkeling van het kind stimuleren. Samen met twee andere vrijwilligers draagt de medewerker zorg voor het uitlenen en weer innemen en controleren van speelgoed. Andere taken zijn het geven van persoonlijk advies en uitleg over spelen en speelgoed, het helpen met organiseren van activiteiten, zoals de fietsen- en speelgoedbeurs en eventuele administratieve taken. De werkzaamheden kosten u ongeveer twee uur per maand.

Vrijwilligers mogen gratis een tweede stuk speelgoed lenen en hebben eerste keus bij speelgoedbeurzen. Kinderen mogen tijdens de uitleentijden meekomen.

De Speelvallei organiseert regelmatig vrijwilligersavonden waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld en informatie over nieuw speelgoed verstrekt wordt.

Belangstelling voor één van deze vrijwilligersvacatures? Neem contact op met Welzijn Leusden.

advertentie
advertentie