Gemeente biedt laadpalen aan

25 november 2014 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Wie momenteel gebruik wil maken van de openbare laadpaal voor elektrische auto's in Scherpenzeel moet eerst goed gaan zoeken. De enige paal die het dorp nu nog telt, staat namelijk vrij onzichtbaar opgesteld achter de afvalbakken op het parkeerterrein aan de Marktstraat en wordt veelal ook nog aan het oog onttrokken door een vis- of een broodkraam.

VVD'er Berrie van der Heide prees vorige week in de raadscommissievergadering het onlangs bekend gemaakte initiatief van het college om laadpalen voor elektrische auto's in de openbare ruimte aan te bieden, maar vond dat de gemeente zich dan ook maar eens moet gaan buigen over een soort 'laadpaal etiquette'. ,,Deze palen moeten namelijk wel goed zichtbaar en bereikbaar zijn'' vond Van der Heide. ,,Dat is in aan de Marktstraat achter de afvalbak en door de plek van de marktkramen bepaald niet het geval'' constateerde Van der Heide.

Wethouder Margo van de Fliert erkende dat de laadpaal op het parkeerterrein bij de supermarkt aan de Marktstraat erg ongelukkig geplaatst is. ,,Daar gaan we zeker wat aan doen'', beloofde ze aan Van der Heide.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 25 november.

advertentie
advertentie