Film La Grande Bellezza

1 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdag 16 december wordt de film La Grande Bellezza vertoond in Kulturhus de Breehoek. La grande bellezza ('de grote schoonheid') is een Italiaanse film uit 2013 onder regie van Paolo Sorrentino.

Jep Gambardella is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

La grande bellezza werd onderscheiden met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, de Golden Globe voor beste buitenlandse film, de BAFTA-award voor beste anderstalige film en verkozen tot beste film bij de 26e Europese Filmprijzen.

U bent van harte welkom op dinsdag 16 december om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek.

Entree: € 6,00 (inclusief consumptie). Leden van de Bibliotheek Scherpenzeel krijgen € 1,00 korting op vertoon van pas. Reserveren via www.bibliotheekscherpenzeel.nl of 033-2773107.

advertentie
advertentie