Veel bezoekers verwacht bij indoor menmarathon Willaerruiters

4 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Meer dan 100 aanspanningen -groot en klein- zullen in het weekend van 12 en 13 december aanstaande in de manege van de Willaerruiters in Scherpenzeel strijden om de hoogste eer bij de tweede editie van de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel.

Vrijdagavond klokslag 18.00 uur starten de allerkleinsten: de jeugdrubriek. Zij strijden om de Jan Kuster wisselbokaal. Een vertederende rubriek; met soms een verklede menner er tussen. Ze rijden hun parcours met een volwassene achterop de wagen die ze de hele rit begeleid. Aansluitend komen rond 20.30 uur de tweespan pony's in de piste. Er zitten kleine snelheidsduiveltjes onder de deelnemers, die snoeihard door de hindernissen schieten. Een machtig gezicht! Een vijftal rijders komt op zaterdagavond weer terug naar Scherpenzeel voor een zinderende finale.

Zaterdagochtend om klokslag 8.00 uur vervolgt de wedstrijd met de rubriek enkelspan pony. Daarna de enkelspan paarden, de rubriek tweespan paarden, vierspan pony en tandem pony. In de rubriek tandem pony gaat het er weer om spannen. Dianne Legemaat is lid van de organiserende vereniging. Zij is de Nederlands Kampioen 2014 in de klasse 3 en won onlangs ook Nijkerk. Zij rijdt volgens kenners in het moeilijkste segment van de mensport. Er lopen immers twee pony's voor elkaar. De voorpony loopt als het ware los voor de achterpony en moet daarom bijzonder gehoorzaam zijn. Als je dan met eigen ogen ziet hoe de pony's ondanks de moeilijkheidsgraad met een waanzinnig hoog tempo door de hindernis gaan, is het bijna niet voor te stellen dat het allemaal mogelijk is. De rubriek is een publiekstrekker. Evenals de rubriek vierspan pony en de rubriek vierspan paard. Fantastische rubrieken met een hoog entertainment gehalte.

De finale start op zaterdagavond rond 19.30 uur met de rubriek vierspan paard. Er heeft zich een rijder uit België ingeschreven plus een lid van het Nederlands team! Kortom volop reden om de minimarathon in de manege van Willaerruiters te bezoeken. De organisatie verwacht met name op zaterdagavond een groot aantal bezoekers. Belangstellenden uit de omgeving van Scherpenzeel worden verzocht op de fiets te komen. Gratis entree. Voor meer informatie 06-46893032.

advertentie
advertentie