Stichting St. Nicolaas bedankt Scherpenzeel

5 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Bedankt allen voor dit fantastisch feest in Scherpenzeel.

Dat is waar ik als voorzitter van de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel mee wil beginnen. Het was een bewogen jaar in de Sint en Pieten wereld. Veel negatieve uitingen, van zowel voor als tegenstanders van Zwarte Piet, hebben hun stempel gedrukt op dit kinderfeest. Gelukkig voor de kinderen is de impact minimaal geweest en kunnen we ook dit jaar weer spreken van een geslaagd feest.

Wij hebben ons best gedaan om het feest een groot feest te laten worden. Met 6 grote activiteiten en enkele kleinere hebben we als Stichting veel kinderen mogen ontvangen. Vorig jaar dachten we dat het niet groter kon. We hadden het fout. Voor U enige cijfers:

- In totaal meer dan 150 Pieten op straat.

- Meer dan 300 kilo pepernoten uitgedeeld.

- Meer dan 120 uur in kleding en grime.

- 30+ uur Sint en Pieten op straat.

- En dan het allerbelangrijkste: MEER DAN 3000 KINDEREN!!! op onze activiteiten.

Dit zijn aantallen waar wij als Stichting trots op zijn. Dit is uitsluitend mogelijk dankzij onze vrijwilligers. Deze stoppen ziel en zaligheid in dit evenement. Vele in anonimiteit (gezien het karakter van hun rol) of compleet op de achtergrond zoals de dames van de kleding / grime. En soms een beetje op de voorgrond. Als voorzitter durf ik dan ook wel te stellen dat ze onmisbaar zijn voor ons succes. Hiervoor heel veel dank.

Tevens dank naar al onze sponsoren. Zij maken het iedere keer weer mogelijk dat wij dit kunnen organiseren voor de kinderen van Scherpenzeel e.o. Soms is het financiële bijdrage, maar ook wel in de vorm van producten of materieel. Ondernemers als Jumbo Scherpenzeel, De Blokker, Piet's Broodjes, Burgers en alle anderen helpen mee om dit evenement mogelijk te maken. Dit jaar ook ondernemers als de VOA en van Heugten met het beschikbaar stellen van de podia. Valleiradio voor het Pleinfeest enz. Ook in dit rijtje hoort de Gemeente Scherpenzeel. Deze heeft ons gesteund in het onzichtbare deel van de organisatie. Vergunningen, hekken, BOA's en Politie, welkom heten van Sinterklaas door de Burgermeester etc. Alle mensen die een bijdrage aan dit evenement hebben gegeven hiervoor heel veel dank namens mijzelf, de Stichting en de kinderen van Scherpenzeel.

Mocht je nog even willen genieten, bezoek onze YouTube pagina.

https://www.youtube.com/user/SintScherpenzeel

Namens Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel,

Daniël Tulen

Voorzitter

advertentie
advertentie