Akkoord over Glashorstschool

23 december 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - CBS de Glashorst kan aan de slag met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school op hun eigen locatie. De gemeenteraad heeft hiervoor het sein op groen gezet.

Een klein beetje spannend was het nog wel, want een groot deel van de politieke partijen had nog wel wat twijfel bij nieuwbouw op de huidige locatie.

Met name de suggestie die in het verleden was aangedragen door de fractie van de SGP, om bij nieuwbouw te opteren voor de locatie Eikenlaan/Willaerlaan, lag nogal goed in de gemeenteraad. Men vroeg zich af of deze alternatieve locatie eigenlijk wel serieus was onderzocht en overwogen. Deze achterdocht werd ook gevoed door het gevoel dat er in de onderliggende financiële vergelijking tussen de twee locaties wel heel erg was toegerekend naar een gunstige uitkomst voor nieuwbouw op de huidige locatie.

Hoewel wethouder Vreeswijk eigenlijk geen plausibele verklaring voor de rekenstaatjes geven, stemde de gemeenteraad uiteindelijk toch in met nieuwbouw aan de Glashorst.

Lees meer in de krant van dinsdag 23 dcember.

advertentie
advertentie