Duurzaam TS wint 17e DuTech-Zaalvoetbaltoernooi

12 januari 2015 om 00:00 Sport

Duurzaam TS heeft zaterdagavond het alweer 17e HW van Duinkerken/Tech Solutions ('DuTech') - zaalvoetbaltoernooi gewonnen, dat elk jaar begin januari in de Breehoek wordt gespeeld en zijn oorsprong nog kent vanuit de oude Heijhorst-periode.

Dit keer kwamen 7 teams aan de aftrap van dit prestigieuze toernooi, waarvan diversen een flinke verjonging hadden ondergaan. De wedstrijden werden in goede banen geleid door de welbekende scheidsrechters de heren van de Broek en Rotte, die daarmee zorgden voor een succesvol verloop van dit toernooi.

Na de poulewedstrijden bleek uiteindelijk in poule A Duurzaam TS de sterkste gevolgd door Janssen& Gerritsen. In Poule B waren Restaurant De Dennen en Belastingadvieskantoor Van Doorn de beste. Organisator DuTech kwam verrassend de poulefase niet door, evenals de winnaaar-2014 Verdo Werkt, dat hiermee teleurstelde. Heel opvallend was dat alle teams volop op de aanval speelden en daardoor vele kansen en prachtige doelpunten volgden.

In de eerste kruisfinale won Duurzaam TS met liefst 4-0 van Belastingadvieskantoor Van Doorn door goals van Peter Westerhuis , Wouter van Dijk en Rob van Eem. In de andere kruisfinale moest Rest. De Dennen opboksen tegen de bus, die Janssen&Gerritsen voor hun keeper Ted Pels had geparkeerd. Ondanks zijn vele reddingen moest hij uiteindelijk buigen voor een treffer van Erik van de Fliert, die uiteindelijk voor 3e keer op rij de topscoorder van het toernooi werd met 5 treffers.

Uiteindelijk dus een finale met Duurzaam TS en Rest. De Dennen, die daarmee hun favorietenrol waarmaakten. In een spannende gelijkopgaande finale werd door beide teams aanvallend gespeeld, die ondanks de kansen aan weerszijde leek te eindigen in een 0-0. De beslissing zou dan moeten volgen door de overbekende shoot-outs, maar daar stak Rob van Eem een stokje voor. Onder toeziend oog van zijn ouders scoorde Rob in de allerlaatste minuut na sublieme actie de 1-0, zodat Duurzaam TS de wisselbeker van het HW van Duinkerken/Tech Solutions zaalvoetbaltoernooi voor een jaartje mee naar huis mochten nemen!

Eindstand-2015:

1. Duurzaam TS

2. Rest. De Dennen

3. Belastingadvieskantoor Van Doorn

4. Janssen&Gerritsen

5. VOA

6. Verdo Werkt

7. HW van Duinkerken/Tech Sol.

advertentie
advertentie