Edwin van Ginkel nog niet binnen in Calama

13 januari 2015 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - Edwin van Ginkel heeft grote problemen tijdens de negende etappe van de Dakar Rally. De Scherpenzeler was even na 2.30 uur (Nederlandse tijd) nog niet binnen. Zijn teamgenoten van GINAF Rally Power deden het dinsdag beter.

Door Berry Kamphorst

Het doel om de Scherpenzeel rallyrijder Edwin van Ginkel in de top twintig van de Dakar Rally te laten eindigen wordt lastig. De debutant op wedstrijdniveau heeft het moeilijk in de lange etappe naar Calama. De equipe van Edwin van Ginkel, Herman Vaanholt en Emiel Megens stond aan het eind van de avond (Chileense tijd) stil in het tweede deel van de proef.

Broer en teamgenoot Wuf van Ginkel heeft zich in de negende etappe prima hersteld van de zware sportieve klap die het team incasseerde in de achtste etappe. De equipe van GINAF Rally Power werd dinsdag tiende in de rit van Iquique naar Calama. ,,Het was een hele zware rit.''

Van Ginkel en zijn mannen waren overigens één van de weinige combinaties die dinsdag foutloos langs alle controlepunten reden. ,,We hebben geen waypoint gemist. Dat was goed werk van Hugo Kupper,'' aldus Van Ginkel.

Genadeklap voor klassement

Na afloop van de pechvolle marathon etappe naar Iquique verdwenen de aspiraties voor het algemeen klassement. ,,We waren 22 uur te laat en kregen nog een extra tijdstraf van 2 uur,'' aldus navigator Hugo Kupper. Daarmee is het team in de achterhoede van het klassement beland. ,,We gaan nu voor top tien klasseringen in de etappes,''

Voor de resterende etappes heeft GINAF Rally Power de hoop gevestigd op Jos Smink. Het doel is om de Hooglander in de top tien te brengen. Dinsdag werd Smink in de rit over 450 kilometer 17e. In het klassement is de equipe van Jos Smink, Peter Stijkel en Peter Nieuwenburg nu twaalfde.

Vandaag begint de karavaan aan het laatste deel richting de finish in Buenos Aires. Er staat een special stage van 359 kilometer op het programma naar het Argentijnse Salta.

advertentie
advertentie