Art quilts in de Bibliotheek Scherpenzeel

15 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Vanaf vrijdag 16 januari kunt u het kleine werk van Corrie Smit-Ruitenberg bekijken in de Bibliotheek Scherpenzeel.

Momenteel hangt het grotere werk in de hal van de Achthoek aan de Molenweg.

Corrie is naast de droomdekentjes voor stichting de Regenboog boom en de little Quilts of love voor het Meander ziekenhuis graag bezig met Art Quilts. Zij is lid van de Art Quiltgroep 3 onder leiding van Textielkunstenares Marjon Hoftijzer uit Harderwijk. Daar leert ze de nodige technieken om toe te kunnen passen in haar werk, en dat is niet alleen stof, maar ook papier , verf, tyfek, lutrador , enz. enz.

De mooiste lappen verft ze zelf, nog steeds op lakens die ze van haar moeder en andere mensen heeft geërfd . Corrie gebruikt ook veel restmateriaal en doet aan hergebruik, de meest gekke lappen komen van pas en alles wordt geordend opgeslagen, zodat ze nooit mis grijpt.

Bij de Scherpenzeelse Nelleke Wentzel heeft Corrie leren vilten. De tassen die zij van de gevilte lappen gemaakt heeft zijn ook te bewonderen in de Bibliotheek. Corrie is nu tien jaar met pensioen, maar verveelt zich nooit en is blij met haar hobby's.

De tentoonstelling van de Art Quilts is tot eind maart tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Scherpenzeel te bewonderen.

advertentie
advertentie