Eerste stap renovatie zwembad 't Willaer

17 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Met de handtekeningen, van voorzitter Ad van Es en directeur Erik van den Brink van VDH Watertechniek onder het leveringscontract van een zoutelektrolyse installatie, is een eerste stap gezet om het zwembad 't Willaer toekomstig te maken.

Nadat vorig seizoen de verouderde water behandelingsinstallatie werd afgekeurd, stond zwembadbestuur voor de keuze of deze vervangen moest worden door soortgelijke of een andere installatie.

Zoutelektrolyse is velen milieuvriendelijker, kost minder en, omdat het Scherpenzeelse bedrijf Van den Heuvel Watertechniek een scherp contract voorlegde, even duur in aanschaf als vervangen van de huidige installatie.

Hiermede is een eerste belangrijke stap gezet voor de toekomst van het zwembad, aldus voorzitter Ad van Es. Met dank aan het college van B&W, dat een garantie afgaf voor deze investering, kan het zwembad op tijd haar poorten openen.

Daarnaast laat he college een onderzoek verrichten naar verdere noodzakelijke renovatie en verbeteringen, zodat het zwembad weer jaren kan blijven voldoen aan de moderne eisen en zwembad hygiene.

advertentie
advertentie