Geen maximum meer voor nieuwe leerlingen op CLV

19 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Voor de volgende lichting brugklasleerlingen stelt het Christelijk Lyceum Veenendaal geen maximum meer aan het aantal leerlingen dat geplaatst kan worden. Alle leerlingen die zich aanmelden met advies mavo, havo of vwo (atheneum of gymnasium) zijn welkom.

De school voerde de afgelopen twee jaar een voorzichtig aannamebeleid, zodat het aantal leerlingen aan de Kerkewijk verzekerd kon zijn van een voldoende veilige huisvesting. Recente prognoses wijzen uit dat er geen maximum meer nodig is dankzij een licht dalende populatie op de basisscholen. Jan van Hees, sectordirecteur brugklassen: "Ook voor ons is het fijn dat we de beperking kunnen opheffen. Wij streven naar een goede plek voor alle leerlingen die zich bij ons aanmelden met advies mavo, havo of vwo (atheneum of gymnasium)."

In de afgelopen week bezochten veel basisscholen met hun groep8-leerlingen de open lessen op het CLV.

Tijdens het Open Huis op vrijdag 30 januari zijn alle leerlingen uit groep 7 en 8, samen met hun ouders, van 16.00 tot 21.00 uur welkom op het schoolterrein. Het gebouw voor brugklassers, het Brughuis, is dan geopend, evenals de sportzaal, het MAVO-huis en een deel van het hoofdgebouw. Overal is iets te beleven bij de vakken en projecten. Vanzelfsprekend is er informatie over passend onderwijs, ook voor hoogbegaafde leerlingen. Een goede gelegenheid om de sfeer van de school te proeven. Iedereen is welkom om tijdens het Open Huis kennis te maken en vragen te stellen. Meer informatie op www.clv.nl.

advertentie
advertentie