Boerenkoolfuif Scouting Scherpenzeel

25 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de traditionele Boerenkoolfuif van Scouting Scherpenzeel.

Vrijdagavond werden de eerste voorbereidingen al getroffen door 100 kilo boerenkool te koken. Zaterdagochtend werd 165 kilo aardappels geschild en vervolgens naar het clubhuis van Scouting vervoerd, waar ze door ruim 30 jeugdleden, leiding en bestuur zijn gepit en in stukjes gesneden. Later op de dag is er bij slagerij Verweij een heerlijke stamppot van gemaakt. Vergezeld van 350 worsten en 32 kilo spek werd de stamppot door de 360 aanwezigen met veel smaak gegeten.

De gasten kwamen niet alleen voor de boerenkool, maar ook voor de uitreiking van de Gouden Televizier Dasring naar Partycentrum Boschzicht. Zij werden daar door de leiding in galakleding over de rode loper naar de zaal begeleid. Nadat iedereen voldoende boerenkool had gegeten, was het de beurt aan de speltakken. De Gouden Televizier Dasring werd uitgereikt in de categorieën Kindermuziek, Wetenschaps-TV, Muziek, Dans, Kinder-TV, Film en Cabaret. De winnaars lieten hun inzending met veel enthousiasme aan de genodigden zien.

Om de maaltijd te kunnen bekostigen werd afgesloten met een grote verloting van prijzen die door de ouders en diverse winkeliers en bedrijven beschikbaar waren gesteld. Zonder deze sponsoring en hulp van de vele vrijwilligers, is een dergelijke activiteit niet mogelijk. Daarom onze hartelijke dank aan ieder die heeft bijgedragen aan deze geslaagde avond!

Wil je meer weten over onze gezellige jeugd- en jongerenvereniging, kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een berichtje aan secretaris@valleigroep.nl als je een keertje wilt komen kijken.

advertentie
advertentie