Wie helpt bij opvang vluchtelingen in Scherpenzeel?

26 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Vluchtelingen, asielzoekers? Wat zeggen u deze begrippen? Kent u wellicht iemand die gevlucht is en in Nederland bescherming heeft gevonden? VluchtelingenWerk is de organisatie die in Nederland in veel gemeenten vluchtelingen ondersteunt wanneer zij zich vestigen.

Vrijwilligers gezocht

Net als in iedere gemeente in Nederland wonen in Scherpenzeel ook vluchtelingen. Mensen, die om diverse redenen, familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij uiteindelijk een verblijfsvergunning gekregen en mogen ze zich in een stad of dorp vestigen. Hierbij hebben ze hulp en begeleiding nodig.

VluchtelingenWerk Scherpenzeel is op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen na aankomst in de gemeente willen begeleiden. Het gaat om het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende omgeving. De Coach Vestiging is de vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode van acht maanden begeleidt. De tijdsinvestering is in de eerste weken één of twee dagdelen per week. Daarna neemt het snel af naar één of twee uur per week, naar de behoefte van de vluchteling.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met VluchtelingenWerk Barneveld/Scherpenzeel, Marjoske Kiers, via mkiers@vwon.nl of 0342-421889

advertentie
advertentie