CLV start met laptops in de brugklas

26 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Het Christelijk Lyceum Veenendaal presenteert op vrijdag 30 januari tijdens het Open Huis het laptopproject voor brugklassers. Vanaf augustus 2015 krijgen alle brugklasleerlingen onderwijs met een laptop die zij via school kunnen aanschaffen.

Karin Wouters, sectordirecteur havo-vwo: "Met behulp van een laptop kunnen we iedere leerling nog beter tot zijn recht laten komen. Bijvoorbeeld met extra hulpopgaven als hij of zij moeite heeft met een vak. Of met extra uitdagende lesstof als de leerling de lesstof snel en goed oppikt." En zij voegt toe: "Er wordt natuurlijk niet de hele dag op de laptop gewerkt. Het is vooral een hulpmiddel. Leerlingen krijgen ook een volledig boekenpakket."

De school ziet de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs als een goed moment om de laptop te introduceren. Wouters: "Als je naar een nieuwe school gaat, weet je dat je veel op de computer gaat werken. Voor veel kinderen is dat het moment waarop zij met hun ouders rondkijken naar een eigen computer of laptop. Huren of kopen via het CLV is daarvoor een goede optie.

Het Open Huis van het CLV is vrijdag 30 januari van 16.00 - 21.00 uur.

Meer informatie op www.clv.nl.

advertentie
advertentie