Set Up dames winnen van Favorita.

1 februari 2015 om 00:00 Sport

Het eerste damesteam van Set Up '69 heeft afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van Favorita uit Dinxperlo. Ze verstevigen daarmee hun 2e plaats op de ranglijst.

De winst was zeker verdiend, maar werd niet zo makkelijk binnengehaald als de uitslag doet vermoeden. De eerste set liepen de dames vlot uit naar een voorsprong van 4 á 5 punten en die gaven ze niet meer uit handen. De tweede set begon echter stroef; de pass kwam minder goed aan. Een paar ervaren speelsters van de tegenstander begonnen geplaatst en gevaarlijk te serveren. Set Up had daar in eerste instantie geen antwoord op en liep de hele set achter de feiten aan. Een goede opslagserie van Remee van den Berg betekende echter het keerpunt in de set, waardoor Set Up de set toch nog naar zich toe kon trekken.

De derde set verslapte de concentratie enigszins. De set ging gelijk op, waarbij Set Up zelfs nog een setpoint kreeg. Helaas ging de set toch naar Favorita. Het was zaak om de 4e set dan toch te winnen om de 4 punten in Scherpenzeel te houden. Na een spannend slot, trokken de dames van Set Up aan het langste eind en met deze 4 punten blijven ze vast op de 2e plaats.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 28 februari om 17.30 uur in De Breehoek. Tegenstander is dan Pegasus Dames 3.

advertentie
advertentie