Geslaagde open dag Schietvereniging Scherpenzeel

1 februari 2015 om 00:00 Sport

Schietvereniging Scherpenzeel kan terug kijken op een geslaagde open dag. Afgelopen zaterdag 31 januari openden de vereniging haar deuren voor belangstellenden uit de regio.

Van deze mogelijkheid is door jong en oud gretig gebruik gemaakt. Al snel arriveerden de eerste belangstellenden. Bezoekers konden onder begeleiding met luchtgeweer, luchtpistool en klein kaliber geweer schieten. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Er werden ook demonstraties gegeven met oude zwartkruidgeweren die met hun harde knallen veel aandacht trokken. Ter plekke werden ook de loden kogels voor deze geweren gegoten. Men kon de pistolen en geweren die dagelijks gebruikt worden door de leden ook even vasthouden. De bezoekers waren ook geïnteresseerd in de collectie met 100 jaar oude wapens die getoond werden en waarbij mooie verhalen werden verteld.

Ook kinderen wilden graag schieten met de luchtbuks. Het was voor sommige wel lastig om de doelen op de kaart te raken. Echter werden de scores steeds beter door goede begeleiding. Zelfs de ouders moesten alles uit de kast halen om een betere score te krijgen dan hun kinderen.

Na het schieten kon men een drankje aan de bar nemen en vragen stellen aan leden. De indruk van de bezoekers was zeer positief. Ze kon alle facetten van de sport bekijken en ervaren of de schietsport een leuke hobby voor hen is. In februari worden alle geïnteresseerde mensen uitgenodigd voor een uitgebreide kennismaking met de vereniging en regelementen.

Mocht u de open dag gemist hebben dan kunt u contact opnemen met de vereniging. Kijk voor meer informatie op de website: www.schietverenigingscherpenzeel.nl Of stuur een e-mail naar: opendagsvs@gmail.com

advertentie
advertentie