Drie medailles voor de Doto selectie

2 februari 2015 om 00:00 Sport

Zaterdag 31 januari vonden de eerste voorrondes voor de D2 en D3 turnsters plaats in Bunschoten Spakenburg. 12 turnsters van de Doto selectie in de leeftijd van 7 tot 9 jaar mochten hun kunsten vertonen op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer.

Voor een groot deel van de meiden de eerste keer dat ze mee mochten doen aan een wedstrijd. Ondanks de spanningen deden ze het erg goed!

De instappers Naomi van de Water, Nikki van Lambalgen, Carlijn Methorst, Marit van Bennekom en Esther Rijksen mochten na hun warming up starten om circa 8.30.

Door de spanning van zo'n eerste wedstrijd werden er her en der wat delen van de oefeningen vergeten, maar verder zag het er bij alle meisjes goed uit.

Naomi van de Water eindigde als beste Doto turnster op een mooie 5e plaats van de circa 35 deelneemsters. Ook Marise Visser kwam in deze ronde uit. Marise turnt in de pupil 2 categorie, ook zij turnde een sterke wedstrijd.

Daarna was het de beurt aan Richelle Hek en Isabel Brons. Deze jeugd 1 meisjes turnden een mooie wedstrijd. Richelle is een niveau omhoog gegaan, het was dus spannend hoe de meiden het er af zouden brengen in niveau D2. Richelle had een val op de brug maar haar balk was heel sterk, ze werd 10e van de 20 meisjes. Isabelle, bijna altijd sterk op de balk en vloer, liet ook deze keer mooie oefeningen zien, dit werd beloond met een bronzen medaille.

Tot slot mochten de nieuwkomers van de Doto selectie aan de gang. De pre instappers Geralda ter Maaten, Lynn van de Kamp, Iris van Barneveld en Sam Schimmel waren goed voorbereid op hun eerste officiële wedstrijd en lieten mooie oefeningen zien, zoals keurige handstandjes en goede Squad landingen.

Ook hier was de spanning te zien en ook onder de ouders te voelen. Soms werden er onderdelen van de oefening vergeten maar dat mocht de ervaring en de pret voor de meisjes niet drukken.

Sam vergat het minste van de meisjes en had een strakke oefeningen. Dit werd door de jury gezien en beloond met een bronzen medaille.

Al met al was DOTO blij met het resultaat en waren de meisjes een ervaring rijker. Op naar de 2de voorronde 21 Maart!

advertentie
advertentie