Naomi Kraayveld wint Solistenfestival 2015

8 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdagmiddag 7 februari streden maar liefst 21 deelnemers om de wisselbeker van het solistenfestival van Muziekvereniging Caecilia uit Scherpenzeel. Op uiteenlopende instrumenten werd jong en oud beoordeeld op individuele muzikale kwaliteiten. De jury was in handen van Kees Kramer en de wedstrijd administratie was zoals altijd in vertrouwde handen van Bep Veldhuizen.

De kandidaten varieerden van beginners met net een paar maanden les tot en met doorgewinterde musici met een D diploma op zak. Kees Kramer verduidelijkte dat het moeilijk is om dergelijke uiteenlopende niveaus te beoordelen. Hij keek vooral of de muzikanten in staat waren om elk op hun niveau boven zichzelf uit te stijgen. Het ging daarbij niet uitsluitend om het goed spelen van elk nootje, maar vooral ook om beleving, intonatie, houding en de gave om de muziek op het publiek over te brengen.

De winnaar van het festival was de jonge Naomi Kraayveld die met slechts een half jaar muziekles op altsaxofoon, een Sonate op een betoverend mooie manier speelde.

advertentie
advertentie