TTV Lagerweij landskampioen in de klasse tot 600 kg en derde in de 640 kg klasse bij NK touwtrekken

9 februari 2015 om 00:00 Sport

Touwtrekvereniging Lagerweij uit Renswoude heeft op het Nederlands Kampioenschap touwtrekken met het team tot 600 kg. een gouden medaille in de wacht gesleept. Het heren-team tot 640 kg won een bronzen plak.

Zaterdag 7 februari werden er in Volendam de open Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken indoor gehouden. De wedstrijden begonnen om 10.00 uur en werden gehouden in sporthal de Opperdam. Er werden meerdere klassen tegelijk getrokken op in totaal 4 touwtrekbanen. Lagerweij begon met de 680 kg klasse, waar ze een zesde plaats behaalden.

Aansluitend werd er begonnen met het tweede blok: de 600 kg klasse. Lagerweij was na de poule ongeslagen. Lagerweij kreeg Deinum-Britsum als tegenstander. Beide trekken werden in het voordeel van Lagerweij beslist. Daarna kreeg Lagerweij Country Club, een team uit Noord-Ierland, tegenover hen aan het touw, voor de strijd om het goud. Er volgden 2 trekbeurten in deze finale, die beiden zonder al te veel moeite eindigden in winst voor Lagerweij, zodat Lagerweij landskampioen in deze klasse. Tijdens het tweede blok was er ook een damesklasse tot 420 kg. Er werd hier in zestallen getrokken. Er deden 2 teams mee van de V.T.T.G.; het Veterinair TouwTrekGenootschap van de Uithof uit Utrecht. Deze dames zijn rond april vorig jaar begonnen met outdoor trainingen bij TTV Lagerweij. In oktober zijn deze dames indoor mee gaan trainen in Renswoude. Na ongeveer 4 maanden indoor trainen kwam het NK voor hen in zicht. Het team van V.T.T.G. B werd vijfde en V.T.T.G. A behaalden een bronzen medaille. Dat biedt perspectief voor de toekomst!

Het laatste blok was het de beurt aan de heren 640 kg klasse. Voor sommige touwtrekkers was dit de derde klasse die ze deze dag meetrokken. Lagerweij eindigde als tweede in de poule. In de kleine finale ging de strijd om het brons tussen Lagerweij en Monnickendam. Deze werd in het voordeel van Monnickendam beslist. Lagerweij kreeg toen Country Club tegenover zich voor de strijd om de derde plaats. Deze twee trekbeurten werden gewonnen door Lagerweij, waardoor dit team de bronzen plak mee naar huis mocht nemen.

Volgend jaar worden de Wereld Kampioenschappen indoor touwtrekken ook in sporthal Opperdam in Volendam gehouden, van 18 t/m 21 februari.

advertentie
advertentie