Live: gratis en eenvoudig verdiepende lezing over Israël! (christenenvoorisrael.nl/livestream)

10 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

Vanwege de grote belangstelling voor deze lezing bieden we ze ook als livestream aan. christenenvoorisrael.nl/livestream

De eerste begint om 10.30 uur. Dit is de lezing van ds. Kees Kant met als thema: Hoe denken Palestijnse christenen over Israël?

Ds. Kees Kant is verbonden aan de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. In de afgelopen jaren maakte hij uitgebreid studie van de Israëlvisie van Palestijnse christenen. "Daarin wordt Israël op creatieve wijze aan de kant geschoven", zegt ds. Kant daarover. "Voor veel Palestijnse christenen is het hele Oude Testament een Joods-nationalistisch of zelfs racistisch bedenksel, dat na de komst van Jezus geen waarde meer heeft." Met zo'n conclusie kom je bij het lezen van het Nieuwe Testament hoe dan ook in vreemde kronkels terecht. Daarvan zal ds. Kant er tijdens de Israëlcursus een aantal toelichten.

De tweede lezing begint om 13:00 uur. Dit is de lezing van Jennifer Peersmann met als thema: De ontdekking van het Koninkrijk van God.

Het levensverhaal van archeologe Jennifer Peersmann kun je met recht bijzonder noemen. Als archeologe wil ze in Israël op zoek naar de oorsprong van de Bijbel. Ze werkt mee aan belangrijke opgravingen in Megiddo, Ashkelon en Jeruzalem. Juist als haar geloof in Jezus steeds meer op de achtergrond raakt, komt ze tot de mooiste ontdekking die ze in haar leven doet. Tijdens de Israëlcursus vertelt Jennifer over haar Ontdekking van het Koninkrijk van God.

advertentie
advertentie