Meneer Poepjes mag gratis naar DierenPark Amersfoort

16 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

Piet Poepjes, Angela Schijt of Thijs Wind… Aanstaande zaterdag mag iedereen met een poep-gerelateerde achternaam gratis naar DierenPark Amersfoort. Hiermee start de voorjaarsvakantie in stijl; de hele vakantie staat namelijk in het teken van poep tijdens Poep & Zoo.

"Tijdens Poep & Zoo doorbreken wij het poeptaboe", vertelt projectleider Carlijn Franchimont. Kinderen kunnen olifantendrollen uitpluizen, hun scheten meten in de scheetzone en alles leren over de spijsvertering terwijl ze door een darm kruipen. Het park laat zien hoe belangrijk een gezonde ontlasting eigenlijk is. "Aan poep kun je zien hoe gezond je bent, maar neushoorns gebruiken het ook om hun territorium af te zetten en palingen communiceren zelfs via scheten", zegt Carlijn Franchimont.

Niet iedereen is even blij met zijn naam met een luchtje, volgens de laatste tellingen wonen er 281 personen met de naam 'Poepjes' in Nederland. Deze naam is vaak veranderd in bijvoorbeeld 'Poentjes' of 'Poeltjes'. Iedereen die zijn of haar opvallende achternaam heeft behouden, heeft nu geluk en kan zaterdag 21 februari op vertoon van geldige legitimatie gratis naar Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort.

advertentie
advertentie