Toekomst van de OBS De Dorpsbeuk veilig gesteld

19 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdag 19 februari is tijdens de raadscommissievergadering van gemeente Scherpenzeel door het schoolbestuur bekend gemaakt dat OBS De Dorpsbeuk in Scherpenzeel vanaf 1 augustus 2015 verder gaat als een nevenvestiging van de openbare basisschool de Griftschool te Woudenberg. Hiermee is de toekomst van De Dorpsbeuk veilig gesteld. Zowel de gemeenten Scherpenzeel en Woudenberg als het schoolbestuur zijn geïnformeerd over deze wijziging. Er verandert niets voor de kinderen en ouders, het onderwijs zal door deze administratieve wijziging gewoon voortgezet worden. En dat is uiteindelijk de belangrijkste voorwaarde voor het schoolbestuur: goed onderwijs voor alle kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving.

Dit besluit komt voort uit het door de rijksoverheid wettelijk bepaalde minimaal aantal kinderen die een basisschool nodig heeft om te mogen voortbestaan. OBS De Dorpsbeuk heeft net als veel andere scholen in Nederland de laatste jaren te kampen gehad met een terugloop aan leerlingen. Ook al trekt het leerlingenaantal nu weer aan op OBS De Dorpsbeuk, toch ligt het aantal nog onder de voor Scherpenzeel geldende de norm van minimaal 130 leerlingen.

Het Stichtingsbestuur van de Stichting Eem-Vallei Educatief, verantwoordelijk voor OBS De Dorpsbeuk en OBS de Griftschool, heeft voor deze structuur gekozen om tijdig het onderwijs veilig te stellen. Het onderwijs kan hierdoor gewoon voortgezet worden op de huidige locatie, onder dezelfde naam en onder de huidige omstandigheden. Het voortbestaan van OBS de Dorpsbeuk komt op deze wijze niet in gevaar. Nieuwe leerlingen blijven uiteraard van harte welkom op OBS de Dorpsbeuk in Scherpenzeel.

Meer informatie kunt u opvragen bij L.Schumer@stev.nl voorzitter College van bestuur van de stichting Eem-Vallei Educatief.

advertentie
advertentie