Geslaagde pianolessen

21 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Dat pianoles leuk is bewijzen de stralende gezichten van Rhodé en Tessa elke week. Iedere vrijdag hebben ze samen les. Ze zijn vijf en zes jaar en leren pianospelen uit een boek dat speciaal voor deze leeftijd is samengesteld. Eerst worden de liedjes gezongen. Daarna leren ze het liedje verder door klappen, lopen, springen en door het gebruik van slaginstrumentjes. De trommel is hierbij favoriet bij de dames. Na deze vrolijke introductie wordt het liedje op de piano aangeleerd. Thuis wordt het liedje verder geoefend en de week erna gaan ze er verder mee aan de slag. Beide handen komen aan bod en door verschillende opdrachtjes en spelletjes leren de leerlingen goed naar zichzelf en naar de ander te luisteren. Rhodé en Tessa zijn vorig jaar begonnen met een korte cursus van tien lessen. Zo konden ze kennis maken met pianospelen. Nu hebben ze hun eerste boek, 'Bijdehandjes', uit. Ze kunnen vijfentwintig liedjes op verschillende manieren spelen en krijgen daarvoor een diploma van hun pianolerares Martine van Veen.

Martine van Veen geeft de korte cursus van tien lessen bij Muziekschool Scherpenzeel en in haar eigen lespraktijk in Veenendaal. De lessen duren een half uur en er wordt gewerkt in groepjes van twee leerlingen van vier, vijf of zes jaar oud. Het groepjes is bewust klein gehouden. Zo krijgt iedere leerling voldoende persoonlijke aandacht en is er voor beide kinderen een piano. Wil je liever alleen pianoles dan kan dat ook.

Dat je bij Pianolespraktijk Martine van Veen door kan groeien van beginner tot ver gevorderde bewijst Joanne van de Lustgraaf. Deze leerling won onlangs de tweede prijs bij het Veenendaals Pianoconcours. 'Ze speelde prachtig tijdens de finale. Een deel uit een sonate van Beethoven en een mooie nocturne van Chopin. Bovendien liet ze ook nog een eigen compositie horen. Ik ben enorm trots!' aldus docente Martine van Veen.

Pianolespraktijk Martine van Veen is sinds 1997 gevestigd in Veenendaal. Inmiddels worden de lessen gegeven in de wijk Petenbos. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel van Martine: 'Ieder mens is anders, dus iedere leerling verdient een andere aanpak.'

Meer informatie over de lessen is te vinden op: www.martinevanveen.nl of stuur een mail naar: vanveenmartine@gmail.com. Pianolespraktijk Martine van Veen is ook op Facebook te vinden.

advertentie
advertentie