Forse winst voor menteam Geurtsen

1 maart 2015 om 00:00 Sport

Henk Geurtsen en zijn bijrijder Angeline Schreuder hebben bij de minimarathon in Laag-Soeren met grote overmacht de finale gewonnen.

Tijdens beide voorrondes wisten ze als beste te eindigen. Totaal 7 teams in de categorie enkelspan paard konden zich plaatsen voor de finale. Door hun eerste plaats in de voorrondes, mochten Geurtsen en Schreuder als laatste starten in de finale. De te kloppen tijd stond op 110,11 seconden. De 19-jarige Po-ente ging op volle snelheid door alle hindernissen. Doordat er iets teveel risico werd genomen, werd een paal van een hindernis licht geraakt. Hierdoor viel de bal eraf, wat 5 strafseconden opleverde. Ondanks dat werd het menteam met grote voorsprong eerste in de finale, omdat ze met een supersnelle tijd van 101,69 seconden over de finish gingen. Op 14 maart zal Geurtsen opnieuw aan de start verschijnen in een minimarathon, in Kootwijkerbroek. De volledige wedstrijdkalender is te vinden op www.mennagement.nl/menteam