Tweede editie Festifoort Festival brengt nog meer beleving!

2 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Festifoort Festival, hét dancefestival van Amersfoort en omstreken. Zaterdag 9 mei strijkt Festifoort voor de tweede keer neer op het groenrijke evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort.

Zaterdag 9 mei 2015 presenteert Festifoort een line-up waar je niet omheen kan, een vette locatie nabij het centrum en een show dat Amersfoort nog nooit eerder heeft gehad. Kortom; de tweede editie van Festifoort Festival wordt nog groter, nog vetter en nog leuker. Dit mag je niet missen!

Met ruim 2200 bezoekers gaat de eerste editie van Festifoort Festival als zeer succesvol de boeken in. "We hadden nooit verwacht dat het zo succesvol zou zijn. Natuurlijk verloopt de eerste keer niet alles vlekkeloos. Dit is alleen maar goed zodat we dingen dit jaar nog beter kunnen doen." Aldus de organisatoren Rowan Frijhoff (26) en Maarten Appelo (26).

Dit jaar willen de twee ondernemers het festival nog volwassener maken. Ze hebben naar hun bezoekers geluisterd. Die hebben onder andere aangegeven nog meer randactiviteiten te willen zien op het festivalterrein. Het toiletbezoek wordt dit jaar gratis. "Je ziet op veel festivals dat je voor toiletbezoek moet betalen. 50% van de Festifoort bezoekers heeft aangegeven eigenlijk niet apart te willen betalen voor toiletbezoek. Reden genoeg voor ons om dit soort puntjes aan te passen."

De organiseren hebben ervoor gekozen om het festival te verplaatsen naar het voorjaar. Dit jaar wordt Festifoort in mei georganiseerd. "De keuze voor mei was simpel. In augustus zijn veel mensen op vakantie en er is al zoveel te doen die maand. In mei heeft iedereen weer zin in festivals, maar het aanbod is dan beperkt. Hierop willen wij inspelen."

Festifoort mikt dit jaar op 3.000 bezoekers. Veel meer bezoekers willen de organisatoren niet. "De intieme- en gemoedelijke sfeer moet gewaarborgd blijven. Dat kan alleen als je niet gelijk te groot wilt worden." Daarnaast focussen de organisatoren zich op de kwaliteit van de muziek en de DJ's. Net als vorig jaar wordt er veel moeite gedaan om een programma neer te zetten dat van begin tot einde klopt.

Artiesten

Op het festival draaien grote namen en lokale DJ's, verdeeld over twee stages. Op de Mainstage draaien artiesten als The Partysquad, Vato Gonzalez, La Fuente, Billy The Kit en Roog. Op het tweede podium, de Future House Stage, draaien voornamelijk lokale DJ's.

Via de website www.festifoort.nl zijn reguliere kaarten verkrijgbaar voor € 27,50.

advertentie
advertentie