Mus op het net

9 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Op vrijdag 27 maart kunnen kinderen uit de groepen 3 en 4 kennismaken met 'Mus'. Mus gaat mailen, surfen, chatten, en gamen. Hij vindt dit zo leuk dat hij verslaafd raakt. Op een grappige, eenvoudige manier leren kinderen tijdens het verhaal over e-mail, surfen, chatten, gamen en internetverslaving. Mus heeft tegen haar verslaving een goede oplossing gevonden…

Na het verhaal van Mus wordt er een gesprekje met de kinderen gehouden over internetgebruik. Hoeveel tijd besteed je er aan, wanneer gebruik je wat en hoe ga je er mee om.

Mus op het net is op 27 maart om 15.30 uur in het Leescafé van de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert de activiteit 'Mus op het net' tijdens de Media Ukkie Dagen. Deze dagen vinden plaats van 13 t/m 22 april 2015 en zijn bedoeld om het belang van mediaopvoeding bij (ouders van) jonge kinderen onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

Kinderen groeien op met veel verschillende media om zich heen. Hoe kunnen zij deze media zo inzetten dat zij de kansen ten volle benutten, maar zich bewust zijn van de risico's.

advertentie
advertentie