Buurtveilig Scherpenzeel gelanceerd

9 maart 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

In verschillende wijken hoopt inwoner Ricardo Jutte, net als Bakker van Buurtveilig Putten, de zogehete WhatsApp groepen op te zetten.

In elke groep kan iedere buurtbewoner die gebruikt maakt van de mobiele applicatie "whatsapp" aangeven wanneer er iets verdachts plaatsvindt.

Door het signalement van de persoon naar iedere deelnemer te 'appen' kan er met behulp van de andere buren meer informatie over de verdachte persoon worden gedeeld.

Als de persoon als verdacht gezien word, kan een bewoner de politie meteen waarschuwen.

Daarnaast kan de politie de verdachte persoon ook nog eens volgen.

Zodra er een verdacht persoon ergens in een buurt is zullen de andere deelnemers hiervan ook een bericht krijgen.

In Putten loopt dit soort gelijke project al een tijdje met succes!

Na een strak overleg hebben Bakker en Jutte besloten samen te gaan werken voor de veiligheid van hun woonplaats, en hun doel de inbraken te verminderen te kunnen bereiken.

Net als alle andere groepen zal Buurtveilig Scherpenzeel ook #saar gaan gebruiken, wat staat voor Signaleren van de verdachte situatie, Alarmeren, de politie waarschuwen door 112 Te bellen, Appen naar uw buren en geef aan dat de politie wel of niet gewaarschuwd is en Reageren door bijvoorbeel de actie te verstoren door contact te maken met de verdachte.

Wilt u deelnemer worden? mail uw naam, straat en 06-nummer naar buurtveiligscherpenzeel@gmail.com. Ook is Buurtveilig te vinden op twitter: @buurtveiligscherpenzeel

advertentie
advertentie