Scouting Stamrally "Fijne Feestdagen"

15 maart 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag heeft de Stam De Vallei-jagers (17+ groep van Scouting Scherpenzeel) voor de 9e keer de Stamrally voor andere groepen georganiseerd. Wat is begonnen met acht deelnemende auto's, is uitgegroeid tot een groot scoutingevenement met 35 equipes en ongeveer 120 deelnemers. Het thema dit jaar was: "Fijne Feestdagen".

De start was ditmaal bij het Scoutinggebouw in Putten en ging door middel van scoutingtechnieken, luister- en geurroute, terug naar Scherpenzeel. De geurroute gaf onderweg hilarische taferelen doordat op verschillende kruisingen her en der verklede scouts aan bomen en lantaarnpalen stonden te snuffelen om de juiste route te vinden. Op diverse posten moesten opdrachten, die met het thema te maken hadden, gedaan worden en in de auto moest een surprise in elkaar worden geknutseld.

De organisatie èn veel van de deelnemers waren verkleed. Er waren zelfs auto's aangepast aan het thema. Cupido, Sinterklaas en zijn pieten, de Kerstman, maar ook Suikerfeest vierende mensen, vlaggetjesdag, Valentijnsdag, Bierfest en Thanksgiving werden uitgebeeld. Een van de deelnemers was zelfs verkleed als kalkoen!

Eenmaal terug bij het clubhuis de Paddenburcht werden de deelnemers beoordeeld op themakleding en werden de punten van de opdrachten opgeteld. Het was namelijk niet de bedoeling wie het snelste was, maar wie de meeste punten had.

Uiteindelijk bleek de equipe van de Zwervers uit Veenendaal de meeste punten te hebben en mochten zij "De Gouden Grill met Koplampen" in ontvangst nemen. De verliezer was de equipe van Tarcisius uit Ede en die kreeg de poedelprijs: "De Roze Krik".

Na de prijsuitreiking was er nog een oergezellig feest in een grote feesttent. Het feest werd muzikaal opgeluisterd door de Scherpenzeelse band O.L.K.

Er wordt weer teruggekeken op een geweldige avond en de deelnemers kijken al weer uit naar volgend jaar.

advertentie
advertentie