Zand over 'laatste' drempel

17 maart 2015 om 00:00 Voorpagina

'Hobbel' was velen een doorn in het oog

'De laatste hobbel' zo duidde VVD-commissielid Anneke Heemskerk het verkeersobstakel vaak aan. De drempel was met name haar en haar partij een doorn in het oog omdat zelfs een toch langzaam rijdende begrafenisstoet daarvan behoorlijk hinder kon ondervinden. Bij meerdere gelegenheden deed zij of haar collega-commissielid Ad van Dijk dan ook bij het college het verzoek om deze drempel weg te halen.

Wethouder Margo van de Fliert, wiens partij CDA in 2014 ook in het collegeakkoord heeft laten vastleggen dat overbodige of vervelende verkeersobstakels zo snel mogelijk uit het straatbeeld van Scherpenzeel moeten verdwijnen, is nu ook bij deze drempel in actie gekomen. Eerder gebeurde dat al bij onder andere een verkeersdrempel op de Oosteinde, waarover bij de gemeente veel klachten binnen kwamen.

Het opruimen van de 'laatste' drempel lijkt overigens niet al te letterlijk te moeten worden geïnterpreteerd, want er zijn in Scherpenzeel waarschijnlijk nog heel wat hobbels en andere obstakels over die zomaar ook een keer tot vragen of discussie kunnen gaan leiden.

De drempel is donderdag met de grond gelijk gemaakt.

advertentie
advertentie