Ontdek Flevoland!

19 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

In de door de mensen aangelegde polder liggen de prachtige Oostvaardersplassen. De natuur van dit grote moerasgebied bestaat uit rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Honderden vogels, maar ook reeën, vossen, hazen en vleermuizen hebben dit gebied gevonden.

We vertrekken om 10.30 uur vanaf de Breehoek, en rijden dan naar ons lunchadres waar we genieten van een heerlijke uitgebreide warme lunch, bestaande uit groentesoep, een smakelijk buffet met varkenshaas met roomsaus, gebakken kibbeling, kippenboutjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappeltjes, salade etc. , te veel o, op te noemen. Als dessert krijgt iedereen een sorbet met vanille-ijs en slagroom.

Daarna stappen we in de bus voor een mooie toeristische toer door de Flevopolder. We passeren hierbij de Oostvaarders plassen en zullen onder andere ook even langs de Bataviawerf en Bataviastad in Lelystad rijden. De rit eindigt in Almere waar we een bezoek brengen aan de Yakult Zuivelfabriek. Yakult is een lekkere frisse zuiveldrank vol melkzuurbacteriën. In de fabriek krijgt u een presentatie en is er een rondleiding door het productieproces. Naast de koffie met cake, gaan we het mysterieuze drankje Yakult natuurlijk proeven. Bij vertrek ontvangt iedereen een kleine goodie bag.

De reis vindt plaats op woensdag 22 april. Opstapplaats voor de bus in Renswoude is om 10.00 uur bij het gebouw Rehoboth, Kerkstraat/Kerkplein. Daarna gaat deze bus naar Scherpenzeel terug. Senioren uit Scherpenzeel vertrekken 10.30 uur vanaf de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel Diegene die niet zelfstandig naar de Breehoek kunnen komen zorgen wij voor het voervoer. Hiervoor kunt u contact opnemen met Gert Roebersen: 277 14 14.

Inschrijven voor deze reis gebeurt op woensdag 8 april van 10.00 uur tot 11.00 uur in het Huis in de Wei, Vijverlaan 2 te Scherpenzeel. Senioren uit Renswoude kunnen ook inschrijven op woensdagmorgen 8 april, van 10 tot 11 uur de Voorhof (geref.kerk) Kastanjelaan 1 in Renswoude. De kosten voor deze fantastische tocht is

Slechts € 28,00. Voor info:033277 88 98 of 06-51 64 75 25

advertentie
advertentie