Spetterende tweede ronde voor DOTO meisjes

22 maart 2015 om 00:00 Sport

Zaterdag 21 maart vond de tweede voorronde van de D2 en D3 oefenstof plaats.

Eerst was het de beurt aan instap D3. Hierin kwamen Nikki van Lambalgen, Carlijn Methorst, Esther Rijksen, Marit van Bennekom en Naomi van de Water uit. Ook mocht Marise Visser, pupil 2 categorie D3, turnen in dezelfde ronde.

Alle meisjes voelden een gezonde spanning maar ze hadden er erg veel zin in. De instap meisjes eindigden allemaal in het midden, maar ze hebben zeker laten zien dat ze weer verbeterd zijn. Marise blonk vooral uit op de balk, maar ook de rest van de onderdelen was sterk, dit resulteerde in een mooie zilveren medaille.

In ronde twee was het de beurt aan Isabel Brons en Richelle Hek, beiden jeugd 1 niveau D2.

Ook hier werden de vier toestellen netjes geturnd en waren niet veel grote fouten te vinden. Richelle eindigde op de 10e plaats en Isabel mocht de medaille van de 4e prijs ophalen.

In de derde ronde was het de beurt aan de jongste deelneemsters, de pre instap categorie D3.

Geralda ter Maaten, Lynn van der Kamp , Sam Schimmel en Iris van Barneveld turnen in deze categorie. De meisjes hadden er zicht baar zin in. Sommige van hen hadden nog wat beginners foutjes, maar al met al lieten ze zien dat ze toch weer vooruit zijn gegaan. Met de prijs uitreiking was dit ook zichtbaar. Sam won brons en Iris zilver.

Voor de pre meisjes volgt geen finale dus werden de regio kampioenschappen direct bekend gemaakt. Iris eindigde op een derde plaats!

De andere meisjes horen komende week of ze doorgaan naar de finales.

Voor de grote meisjes zijn de doorstromingen bekend. Joette van Voorthuizen, Suzan Lancee en Lindan van de Peut maken zich klaar voor de regiokampioenschap.

advertentie
advertentie