Open avond Muziekschool Scherpenzeel

24 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Muziekschool Scherpenzeel houdt vrijdag 10 april van 18.30 tot 20.30 een open avond. De muziekschool wil iedereen laten zien hoe leuk het is om muziek te maken.

Kom kennismaken met de docenten op de open avond, luister naar en probeer een instrument dat je mooi vindt.

Van 18.30 uur -19.30 uur kun je luisteren naar leerlingen harp, viool, cello, ukelele, panfluit, mondharmonica, gitaar, piano en dwarsfluit. Aansluitend mag je zelf de instrumenten proberen. Van 19.30 uur - 20.30 uur spelen twee popbands en zanggroepjes. Voor deze spetterende optredens mag je de instrumenten van de bands proberen van 18.30 uur - 19.30 uur. Doorlopend kun je algemene informatie krijgen over inschrijven, tarieven, huren instrumenten, subsidie enz.

Twijfel je na deze avond nog, neem dan een try-out kaart van drie lessen. Zo kun je proberen of muziekles iets voor jou is.

De muziekschool is voor iedereen, voor jong en oud. Iedereen kan een instrument leren bespelen. Er zijn twee speciale cursussen voor de allerkleinsten: Tijdens de cursus AMV leren de kinderen spelenderwijs noten lezen en ritmes tellen. Voor vier-,vijf- en zesjarigen die al graag piano willen leren spelen is er een speciale cursus van tien lessen. In groepjes van twee of drie leerlingen wordt veel gezongen, gesprongen, geklapt en natuurlijk piano gespeeld.

Nieuw dit jaar zijn lessen op de ukelele en de tinwhistle. Een ukelele is een viersnarig instrumentje, het lijkt op een minigitaar en de tinwhistle is een Iers fluitje van blik, verwant aan de sopraanblokfluit waarop volksmuziek en popmuziek kan worden gespeeld. Docent Gert Mannee vertelt je hier graag meer over.

Speciaal voor volwassenen is het popkoor "Get Around".

Orgellessen zijn nu ook weer mogelijk. Gerben Budding is toegevoegd aan het docentenkorps van de muziekschool. Gerben Budding is organist van de Grote Kerk te Gorinchem. Beginners krijgen les uit de orgelmethode van Christiaan Ingelse 'Organo Pleno' die op een handige manier het notenschrift aanleert. Gevorderden kunnen kennismaken met de volle breedte van de orgelliteratuur of juist inzoomen op een bepaalde stijlperiode. Ook is het mogelijk om harmonisatie en improvisatielessen te nemen, bijvoorbeeld met het oog op het kerkelijk orgelspel.'

De open avond vindt plaats in Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel.

Wil je meer informatie over Muziekschool Scherpenzeel volg ons op facebook en kijk op: www.scherpenzeelmuziek.nl of stuur een mailtje met je vraag naar: sms-scherpenzeel@live.nl

advertentie
advertentie