En de winnaar is: Schietvereniging Scherpenzeel

28 maart 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Zoals altijd werd er ook dit jaar weer in maart de finale gehouden van de Cup Klein Kaliber Pistool van de Schiet Kring Gelderse Vallei. Een teamwedstrijd voor de aangesloten verenigingen in de regio. Vanaf eind vorig jaar zijn er al twee ronden gehouden. De beste twee verenigingen streden op 24 maart om de felbegeerde Cup. Voorts was er daarbij ook een wedstrijd gaande om de derde en vierde plaats.

Het team van schietvereniging Scherpenzeel moest strijden met het team van Willem Tell uit Bennekom om de Cup en Willem Tell uit Otterlo streed tegen De Eendracht Barneveld om de derde en vierde plaats.

De wedstrijd was verdeeld in twee delen. Twee schutters van elke vereniging zaten in de eerste ronde. De andere twee in de tweede ronde. Van Scherpenzeel zaten in de eerste ronde Jhon Baan en Mark Spee. Met scores van 341 en respectievelijk 350 punten liep het team gelijk al uit met 81 punten op het team uit Bennekom. Floris Vogelaar schoot 301 punten en Dick Muller 309 punten. Het tweede koppel uit Bennekom, hun toppers, konden uiteindelijk ongeveer gelijk eindigen met het tweede koppel van Scherpenzeel. Pim Haanschoten behaalde 329 punten en Frank Niermeijer 369 punten. Daar konden de gebroeders Floris en Henk van de Vliert niet tegen op. Zij behaalden 340 en 349 punten.

Het team van Bennekom behaalde in totaal 1299 punten en werd tweede. Het team van sv Scherpenzeel won de Cup KKP met 1389 punten. Een prachtige prestatie. Wederom zal deze Cup weer een jaar lang prijken in de prijzenkast van schietvereniging Scherpenzeel.

advertentie
advertentie