Parkinson-initiatief in Barneveld

7 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Barneveld - Op zaterdag 11 april, de geboortedag van Sir James Parkinson, wordt elk jaar Wereld Parkinson Dag gehouden. Deze wereld Parkinson Dag is een mooie aanleiding om melding te maken van de oprichting van een Parkinson Café in Barneveld en omliggende gemeentes voor Parkinsonpatiënten, hun familieleden en mantelzorgers.

Het doel van deze cafés is elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie verstrekken. Dit gebeurt in een informele en ontspannen sfeer. De initiatiefnemers zijn Yme van Dijk en Hilly Pol, die samen met enkele vrijwilligers in de toekomst elke twee maanden een bijeenkomst willen organiseren.

Deskundigen zullen op deze avonden nuttige informatie verstrekken en vragen beantwoorden. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

De eerste ontmoetingsavond is op woensdag 9 september 2015 's avonds om zeven uur in de Veluwehal in Barneveld.

De Parkinson-bijeenkomsten worden georganiseerd onder auspiciën van de landelijk werkende Parkinson Vereniging. Op hun website (www.parkinson-vereniging.nl) kunt u meer informatie vinden over de zogenaamde Parkinson Cafés, zoals deze ook in andere regio's worden georganiseerd.

Verder zal de organisatie ook regelmatig samenwerken met ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners voor Parkinson.

Als u op de hoogte wil blijven van dit nieuwe initiatief stuur dan een e-mail naar PsonBarneveld@gmail.com. U wordt dan op de hoogte gehouden van datums, tijdstippen en programma's. Voorts kunt u ook uw vragen stellen en wensen kenbaar maken.

advertentie
advertentie