Glasvezel loket voor het buitengebied geopend

9 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

In een tijd waarin de maatschappij steeds afhankelijker wordt van snel internet, zijn grote delen van het platteland nog altijd verstoken van breedbandverbindingen die dit mogelijk maken. Om het buitengebied leefbaar te houden is een goede bereikbaarheid nodig, maar die komt er niet vanzelf. Gebiedscoöperatie O-gen heeft daarom een glasvezel loket geopend. Het loket helpt lokale initiatieven op weg die aan de slag willen met snelle breedbandprojecten in hun omgeving.

Een loket voor lokale initiatieven

Het loket richt zich op particulieren, ondernemers en bedrijven in de regio Gelderse Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek. Door lopende initiatieven te bundelen wordt het voor financiers, aannemers, netwerkbeheerders en dienstaanbieders een stuk interessanter om te investeren in de bereikbaarheid van het buitengebied. Het loket heeft een adviserende rol en helpt initiatiefnemers om verder te komen. Dit doet O-gen met ervaren projectleiders die hun kennis inzetten om een breedband netwerk ook daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast ondersteunt het loket bij het sluiten van contracten met aannemers, financiers en dienstaanbieders.

Gemeenten doen mee

Ook verschillende gemeenten in de regio Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek gaan gebruik maken van het loket. Heeft u vragen over lopende initiatieven in uw regio of wilt u zelf aan de slag? Het glasvezel loket is bereikbaar via secretariaat@o-gen.nl en telefonisch op 033 277 6390.

advertentie
advertentie