Win een diner voor twee tijdens de StreetFoodLunch voor goed doel

9 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Culinaire gerechtjes van negen toprestaurants, de lekkerste wijnen en kans op een diner voor twee. Dat en meer staat de gasten van de StreetFoodLunch te wachten. Op zondag 19 april bundelen Amersfoortse restaurants hiervoor hun krachten in Het Bergpaviljoen. De opbrengst gaat naar de realisatie van een 1We Streetfood Store in Bangladesh. Dat is culinair genieten én goed doen.

De StreetFoodLunch wordt een smakelijk spektakel. Het Bergpaviljoen, De Pastinaeck, Sloop, Habibi, Bistro 't Kannetje, Berghotel Amersfoort, Hoog Vuur, Merlot en sterrenrestaurant Blok's serveren een grote diversiteit aan gerechtjes. Van een exclusief broodje tartaar van tonijn, venkel, wakamecrème en krokante ui tot een linzensalade met watermeloen en geitenkaas. En van krokante zalm met wakame, gember, soja en yuzu tot een bloemkool bavaroise met curry kokos, dressing, amandel, radijs en Hollandse garnalen. Gerechtjes met een Aziatisch tintje, waarmee de link met Bangladesh wordt gerecht.

Straatarme vrouwen

De voorbereidingen zijn in volle gang. "Een hele klus, maar hartstikke leuk om te doen. Vooral ook omdat de deelnemende restaurants zo enthousiast zijn", vertelt Loïs Kok, die als stagiaire bij 1We - Een Wereld Idee het initiatief nam. "Ik wilde mijn stage op een bijzondere manier afsluiten, en daarmee iets goeds doen voor straatarme vrouwen in Bangladesh. Met de StreetFoodLunch sla ik twee vliegen in één klap."

Het doel is om in één middag een heel restaurantje bij elkaar te krijgen. Daarvoor worden tijdens het event ook loten verkocht. Het Bergpaviljoen, Bistro 't Kannetje en Hoog Vuur stellen hiervoor elk een dinerbon voor twee personen beschikbaar.

Koning Pannenkoek

De StreetFoodLunch biedt plaats aan maximaal 120 gasten. Een ticket kost slechts € 25 per persoon, exclusief drankjes. Kinderen tot en met 12 jaar worden voor € 7,50 getrakteerd op pannenkoeken van Koning Pannenkoek. Reserveer nu! Koop je tickets via: www.1We.nl > StreetFoodLunch.

advertentie
advertentie