Huurders FoodValley Samenwerkingsverband (HFS) gestart

9 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Huurders FoodValley Samenwerkingsverband (HFS) gestart.

3 Huurdersverenigingen in FoodValley zijn in maart 2015 bij elkaar geweest en hebben het initiatief genomen om een Huurders FoodValley Samenwerkingsverband (HFS) te starten.

3 voorzitters (Hans Kregting van Huurdersbond Ede, Hennie Nagel van Huurdersvereniging Patrimonium uit Veenendaal en Ad van der Woude van de Huurdersvereniging Barneveld) van de grootste huurdersverenigingen in de Regio FoodValley gaven gehoor aan de uitnodiging van de adviseur Maarten Groen van de Woonbond die een aantal Huurdersorganisaties had uitgenodigd om te kijken hoe er binnen FoodValley de stem van de huurders bij lokaal overstijgende zaken vertegenwoordigd kan worden.

Omdat er in de Regio FoodValley door Gemeentes en corporaties al wordt samengewerkt op bijvoorbeeld Huisvestingswet en Woonvisie kunnen Huurdersorganisaties niet achterblijven omdat zij op veel onderwerpen gesprekspartner zijn voor Gemeentes en Corporaties. Dat vroeg om een aanspreekpunt op FoodValley gebied namens de huurders.

Zodra bekend werd dat deze 3 huurdersverenigingen het initiatief hadden genomen tot de oprichting van Huurders FoodValley Samenwerkingsverband toonden corporaties en Provincie al hun warme belangstelling voor deze gesprekspartner.

Onder andere het dossier Statushouders ( huisvesting toegelaten vluchtelingen) wordt 1 van de grote uitdagingen om oplossingen te vinden. Maar ook het terugdringen van wachtlijsten en betaalbare huren naast beschikbaarheid zal de aandacht krijgen.

Als huurdersverenigingen vinden we het wenselijk dat er een gerechtvaardigde woonruimte verdeling in de FoodValley komt. Minder regels, verbeterde duidelijkheid en transparante regels bij urgentie met een urgentiecommissie die over een toegesneden takenpakket beschikt.

Andere Huurdersorganisaties FoodValley kunnen zich aansluiten bij het samenwerkingsverband via hfs@woonbond.nl .

Hans Kregting

Hennie Nagel

Ad van der Woude

advertentie
advertentie