ChristenUnie houdt ledenvergadering bij Interface

16 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen woensdag was de ChristenUnie Scherpenzeel te gast bij op het Europese hoofdkantoor van Interface voor de halfjaarlijkse ledenvergadering. Het van origine Amerikaanse bedrijf, met een beursnotering op de Nasdaq en een hoofdkantoor in Atlanta, is wereldwijd een van de belangrijkste spelers op de tapijttegelmarkt.

De ledenvergadering begon met een presentatie door een van de accountmanagers die in een halfuur uit de doeken deed waar Interface mee bezig is en waar de focus voor de toekomst op gaat ligt. Zo is er de Mission Zero, het project waarin Interface zich committeert om in het jaar 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebbn. We kregen te horen dat tijdens een recente meting Interface reeds op ruim 80% zit. Daarnaast is er het project 'Net Effect' waarin gebruikte visnetten door de lokale bevolking in de Filipijnen, en sinds binnenkort ook uit Afrika, uit de oceaan worden gehaald en worden hergebruikt als grondstof voor hoogwaardig garen. Dit heeft tot gevolg dat de oceaan steeds schoner wordt waarmee o.a. de verdere aantasting van het koraalrif wordt voorkomen en de leefomgeving rond de stranden beter maakt. Omdat Interface de lokale bevolking hiervoor betaald is dit tevens een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Door de uitgesproken duurzame manier waarop de bedrijfsvoering is ingericht, en steeds meer wordt ingericht, krijgt Interface steeds meer erkenning nationaal en internationaal.

De avond werd vervolgens vervolgd door een rondleiding over het complex, waarin de verschillende fasen van het productieproces werden getoond. Wat in het oog sprong waren de diamantenmesjes die met een hoge snelheid over het doek razen om de tegels te snijden en de machines die de tapijttegels afbreken en tot grondstoffen verwerken voor nieuwe machines.

Het tweede gedeelte van de vergadering bestond uit het officiële gedeelte van de ledenvergadering waarin actualiteiten vanuit de partij aan bod kwamen en waarin het jaarverslag en het jaarrapport werden vastgesteld.

Aan het eind van de avond werd Interface bedankt voor haar gastvrijheid. Het was zeer interessant om nader kennis te maken met een bedrijf die zo'n prominente plaats heeft in de lokale, nationale, maar ook internationale omgeving.

advertentie
advertentie